Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: RO

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Antal Simonné Bukta Irén brodeză

5Antal Simonné Irénke néni 1933-ban született Szentistvánon, a Bukta család hatodik gyermekeként. Édesanyja és három nővére mellett korán megtanult hímezni, így gyermekkora óta elkötelezett híve a matyó népművészetnek. Fiatalon ment férjhez, a háztartás vezetése mellett mindig szívesen kézimunkázott. A nyolcvanas évek elejétől egészen nyugdíjba vonulásáig a Matyó Háziipari Szövetkezet bedolgozója volt. Ezt követően is kereste a lehetőséget arra, hogyan tudná kamatoztatni az addig megszerzett tudást, tapasztalatot.  Így lett 1989-ben egyéni vállalkozó.

Szép kivitelű blúzokat, kendőket, stólákat és kötényeket készít a népviseleti ruhákat kedvelők örömére. Emellett hímzett párnák, terítők, futók, függönyök, továbbá kisebb ajándéktárgyak is dícsérik keze munkáját. Ezek közül legkedveltebb az üvegkötény, a képeslap és a könyvjelző. Irénke néni egyik legaktívabb tagja a Szentistváni Gyöngyösbokrétás Egyesületnek. Jelenleg lányával, Konczné Antal Margittal közösen dolgoznak, aki főleg az új termékek tervezésében veszi ki a részét. Napjainkban ismét divatosak lettek a kézzel hímzett ruhadarabok, ennek hatására bővült is a korábbi termékpaletta. Immár a fiatalabb korosztályoknak készülő termékek és kiegészítők is megtalálhatóak a kínálatukban.    

 

Elérhetőségek

Antal Simonné Bukta Irén brodeză

Cím: 3418 Szentistván, Széchenyi út 91/a

Telefon: +3649/338-222; +3620/250-4967

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra