Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: RO

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

”Gusturi de la sat” – produse lactate

2Tóth Barnabás vagyok, Tiszadorogmai származású, jelenleg Négyesen élek, oda nősültem. Gyerekkorom óta szeretem az állatokat. Édesapám a falu gulyása volt, nagyon sok időt töltöttem vele a szabadban az állatokkal. 16 éves koromtól az ároktői TSZ-nél dolgoztam, mint csordás. Az évek során a TSZ megszűnt, a falubeliek az állatokat eladták. Közben megnősültem, de a jószág szeretete megmaradt. Immár feleségemmel és két gyermekemmel folytatom tovább a gazdálkodást. A tejcsarnok megszűnte után komolyan el kellet gondolkodnunk azon, mi legyen a tehenekkel és pláne a tejjel.


A gazdaságról

Családi gazdaságunkban többféle állat megtalálható, mivel állatszerető vagyok, de mai napig a szarvasmarha tenyésztése, tartása érdekel legjobban. Télen az állomány bent tartózkodik az istállóban, majd tavasszal kikerülnek a legelőre és őszig kint vannak. Téli időszakban a földeken megtermett gabona, széna, lucerna biztosítja a megfelelő beltartalmú táplálékot, hogy a tej minősége ne csökkenjen.


Tejfeldolgozás, sajtkészítés


Örvendetes módon mára egyre többen vannak, akik a házi tejet nagyon szeretik, ők inkább ezt isszák, mint a boltit. A megmaradó tejből túró vagy sajt készül. Ezeknek a termékeknek az előállításához nyers, jó minőségű tejre van szükség, ezért a higiénia betartására is kiemelt figyelmet fordítunk.

A sajtokat először saját kedvtelésünkre próbáltuk ki, később a barátokat, ismerősöket kínáltuk meg belőle, melynek aztán nagy sikere lett. A palettát így bővítettük ízlés szerint, az idő közben megszerzett tapasztalatok és visszajelzések alapján. Sajtjainkat nyers tejből készítjük, különféle ízesítéssel a fogyasztói igényeknek megfelelően. A sajtba való zöldségeket, fűszereket saját magam termelem meg, vagy környékbeli termelőktől szerzem be, akiknél mindig kiváló minőségű, egészséges áru van. Ennek köszönhetően vásárlóink igazi, hamisítatlan Tisza-menti, falusias ízélménnyel gazdagodhatnak.

Elérhetőségek

”Gusturi de la sat” – produse lactate

Cím: 3463, Négyes Rákóczi út 52.

Telefon: (06) 70/255-2867; (06) 70/431-78

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra