Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: RO

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház

Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház

 

Története

A monostor története régi időkre nyúlik vissza, hiszen elődje egészen a török időkig itt állt, amikor is elpusztult. A régi monostor régészeti feltárása 2014-ben kezdődött meg. A jelenlegi épületet 1994-ben szentelte fel Balás Béla megyés püspük. Különlegessége, hogy finn tervek alapján, Finnországból érkezett fenyőfából építették erdélyi mesterek részvételével.  Kívülről lefestették a fából készült falakat, de belül eredeti, natúr állapotban hagyták – ez sajátos eleganciát kölcsönöz a belső térnek, hiszen a fa az évek folyamán, természetes folyamatok révén, megérett.

 

A Porta Pacis napjainkban

 A rendház vezetője és a monostor építtetője Váli Erzsébet Ancilla OSB nővér volt, aki 2011-ben visszavonult és az épületet átadta a Kaposvári Egyházmegyének száz éves használatra. Egyetlen kérése az volt, hogy a Porta Pacis (Békesség Kapuja) név megmaradjon, így jelenleg Porta Pacis Lelkigyakorlatos Házként üzemel.

A ház kaput nyit mindazoknak, akik csöndet, megnyugvást, békességet, lelki krízisükből kiutat keresnek, vagy csak egyszerűen pihenni, szabadságot tölteni, vakációzni szeretnének. Lelkigyakorlatos csoportoknak is várnak. 2012 áprilisában nyitották meg a hozzá tartozó, 52 férőhelyes diákszállót – szerepel Világos Krisztián, a Lelkigyakorlatos Ház igazgatójának beszámolójában.

 

Elérhetőségek

Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház

Cím: 7478 Bárdudvarnok, Kaposszentbenedek 79.

Telefon: +36 82/478-816

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Vissza az előző oldalra