Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: RO

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Tóth Arnold – grafician și pictor

PipacsokTóth Arnold 1979. június 5-én született Mezőkövesden. Mezőkeresztesen nőtt fel, jelenleg is ott él. Már gyermekkorában is a rajzolás volt a kedvenc időtöltése. A miskolci Gábor Áron Szakközépiskola és Művészeti Középiskolában tanult 1995 és 2000 között, majd 2000-ben végzett, mint alkalmazott grafikus. Több megyei és országos rajzversenyen is részt vett a középiskolai évek alatt.

Szinte valamennyi grafikai és festészeti eljárást műveli a ceruzarajztól az akvarell festészeten át az olajfestészetig. A tus a kedvenc technikája, de nagyon kedveli még a temperát, illetve a tempera és az akvarell vegyítését (gouache). Kimondottam szereti ötvözni egymással a különböző technikákat, így például a tust a temperával. Címfestéssel (cégér, utcatábla, címer) is foglalkozik 2006 óta.

Alkotói munkássága igen változatos a témaválasztás tekintetében is. Szívesen készít helyi- és térségi vonatkozású tájképeket (pl.: Déli-Bükk, Bükkalja és Borsodi Mezőség sorozatok). Emellett nagy számban megjelennek munkái között életképek, portrék, utcarészletek és állatábrázolások is.

Elérhetőségek

Tóth Arnold – grafician și pictor

Cím: 3441 Mezőkeresztes, Hunyadi út 31.

Telefon: (06) 70/560-8610

Képgaléria

Vissza az előző oldalra