Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: RO

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Igrici

Igrici neve a hagyományok szerint onnan származik, hogy valaha azoknak a várjobbágyoknak a székhelye volt, akik mint zenészek, regélő hírmondók és arcjátékosok - igricek - tettek szolgálatot az uralkodóknak. A nagy múltú település már a bronzkorban is jelentős szerepet játszott a térségben. Első írásos emlékek az 1280-as évekből származnak, a későbbiekben pedig a település neve sűrűn összefonódik a Kaplony nemzetség, illetve a Feledi és Lórántffy családok nevével.


Igrici nemcsak a hajdani gyermek Tompa Mihálynak adott felejthetetlen élményeket természeti környezetével, hanem az Alföld síkságának szélén fekvő területen még ma is gazdag és változatos a növény- és madárvilága. A település a Mezőcsáti járási központtól mintegy 6 km-re fekszik. Az M3-as autópálya közelsége megnövelte az igényt iparterületek kialakítása iránt.

A település igyekszik megőrizni sajátos arculatát. A sok helyen előforduló gólyafészek, a parkok, zöldövezetek, ligetes-fás erdőségek barátságos, üde színfoltjai a községnek. Mivel a település élővízzel, holtággal és más különösebb turisztikai attrakcióval nem rendelkezik, a falu számára a lovas kultúra kialakítása, a lovas sportok meghonosítása, továbbá az erre épülő turizmus megjelenése jelenthet kiugrási lehetőséget. Az elmúlt évek során az uniós fejlesztéseknek köszönhetően sokat javult Igrici településképe, hiszen megújult a Művelődési ház, az Óvoda oktatási szárnya, Idősek Otthona került átadásra, a Liget park került felújításra és egységes utcabútorok kerültek felállításra.

 

 

Elérhetőségek

Igrici Községi Önkormányzat

Cím: 3459 Igrici, Kossuth út 57.

Telefon: +3649/353-306

Webcím: Megtekintés

Képgaléria

Experiențe rustice

Vissza az előző oldalra