Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: RO

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Tiszavalk

Tiszavalk a Tisza-tó északi csücskében elhelyezkedő ősi település, már a történelem előtti időkben is lakott volt, határában még feltáratlan -feltételezések szerint- Közép Európa legnagyobb kiterjedésű bronzkori telephelye. Első írásos említése 1332-ből van. 1546-ban Balassa Zsigmondnak, a diósgyőri vár urának faluja, majd 1548-ban szerepel újból egy összeírásban egy földnélküli zsellérrel. Az 1576-os dézsmajegyzékben pedig már nincs adat Valkról.

Turisztikai szempontból kivételesen jó helyen fekszik a település. Közelben van a Bükki Nemzeti Park és a Hortobágyi Nemzeti Park. Különleges természeti kincse a településnek, a Tisza-tavi Madárrezervátum, ami a Tisza-tó északi területén, a Tiszavalki-öbölben található. A Tiszavalki- öbölben található madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, amelyet felvettek a nemzetközileg elismert vízimadár – élőhelyek sorába, és része az UNESCO által adományozott „Világörökség része” címet elnyert Hortobágyi Nemzeti Parknak.

A 314 fő lakosú település életét tradicionális, hagyományőrző rendezvénye, a Gyékényes Napok színesíti.

 

Elérhetőségek

Tiszavalk Községi Önkormányzat

Cím: 3464 Tiszavalk, Templom út 2.

Telefon: +3649/539-013

Experiențe rustice

Vissza az előző oldalra