Látnivalók, szállások Horvátország, Magyarország és Erdély területéről
Kövessen minket:
Nyelvválasztó: RO

Vidéki Élmények

Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület: Életkép a Bőszénfai Szarvasfarmról Dél-Borsodi Leader Egyesület: Hagyományőrző tánc

Ansamblul de cântece populare și formația de țiteră ” Búzavirág” din Sajószöged

Vezető, kapcsolattartó:

Okváth Dezsőné nyugdíjas énektanár

A Búzavirág Népdalkör 2004 októberében alakult meg, egy jó hangulatú és emlékezetes sóstói kirándulást követően. Az út során is érezhető baráti légkör és lelkesedés máig is töretlen. Azóta a népdalkör tagjai már számos fellépést, közös élményt tudhatnak maguk mögött. Aktívan és sokoldalúan részt vesznek a település életében.

Sajószöged Község Önkormányzata és a „670 éves Sajószöged Községért" Alapítvány is évről évre támogatja a Búzavirág Népdalkör értékes hagyományőrző és közösségépítő tevékenységét.

2009 óta 6 tagú citerazenekar is kíséri a népdalkört a fellépések alkalmával. Ennek vezetője Stefán Pista bácsi, aki régóta foglakozik népi hangszerek (cimbalom, citera, furulya) készítésével. A zenekar tagjai által használt citerák is kivétel nélkül mind az ő keze munkáját dicsérik, társait is ő tanította meg a citerázásra. A népdalkör és a kísérő zenekar összesen 24 tagot számlál. Vannak, akik énekelnek is és hangszeren is játszanak.

A Búzavirág Népdalkör rendszeresen fellép Sajószögeden és környékbeli településeken (pl.: Hejőkeresztúr, Hejőbába, Szakáld, Nagycsécs, Sajóörös), falunapokon, nemzeti ünnepeken és idősek napján. Állandó résztvevője a Sajószögeden évente hagyományosan megrendezésre kerülő Nemzetközi Krumpli Fesztiválnak.

További szereplések:

Margitai Sokadalom, Újszentmargita - magyar nóta és népdal éneklésére irányuló maratoni rekordkísérlet (2009)
MVM Rt. Villamosnap, Lőrinci (2009)
13. Rákóczi Fesztivál, Köröm (2010)
Idősek Napja, Bőcs - Idősek Otthona (2010)
Hagyományőrző Népdal és Néptánc Találkozó, Polgár (2011)
V. Kistérségi Nyugdíjas Kulturális Gála, Tiszaújváros (2011)

Elérhetőségek

Ansamblul de cântece populare și formația de țiteră ” Búzavirág” din Sajószöged

Cím: -

Telefon: +3649/342-287

Képgaléria

Vissza az előző oldalra